Pentagonul are un ,,plan de succes” cu sute de instalatii Tomahawk desfasurate in apropierea Iranului

Planul B al Americii pentru Iran „, va fi de succes,” promite Secretarul american al Apararii, Leon Panetta. Rapoartele americane sugereaza faptul ca un nr de 430 de rachete Tomahawk au fost amplasate in Golful Persic.
(operatiuni din timpul conflictului libian in foto.)
Washington-ul nu a renuntat inca la ,,toate obtiunle” in ceea ce priveste Iranul, care este suspectat in continuare de capacitati nucleare militare.
Confirmarea a fost obţinut de CNN Wolf Blitzer de la Panetta joi.
,,Suntem pregătiţi cu toate opţiunile pe masă, dacă trebuie să raspundem” a spus Panetta, adăugând că ,,există planuri” ce vor determina Iranul sa renunte la ambitiile nucleare.
,,Nu cred că există vreo îndoială, daca trebuie sa punem acest plan in aplicare, acesta va fi de succes” (Panetta).
Presedintele Obama, Leon Panetta si David Petraeus in 2011 [AFP]
In acest moment Golful este înțest cu grupuri de luptatori, submarine balistice si puscasi marini. Pentagonul supune cu tarie: comisiile sunt de ,,rutina”.
Cu toate acestea, evaluările efectuate de către agenţia de ştiri Interfax, spune ca grupul condus de USS Enterprise a luat, singur, cel puţin 130 de rachete Tomahawk.
Alt grup, condus de USS Abraham Lincoln are mai multe rachete de croaziera cu raza lunga de actiune de acest tip. Acest grup va patrula in Marea Arabiei pt sprijinul aerian acordat trupelor NATO din Afganistan, in cazul in care americanii vor considera o necesitate.
Submarinul US Georgia .
va patrula si el apele golfului, iar numarul rachetelor Tomahawk de la bordul sau este estimat undeva la 154. Un alt submarin, ce este atribuit unui grup de asatl-amfibie, detine la bordul sau 12 rachete.

Expertii Interfax sustin ca numarul rachetelor este de cel purin 430 si raza de actiune a unui Tomahawk este de 1700km. Acest lucru inseamna ca US Navy are capacitatea de a transorma elementele de aparare antiaeriana ale Iranului in moloz, mai adauga acestia.
Cu toate costurile militare crescute in regiune, Washington-ul a declarat ca prima runda de negocieri cu Tehetanul pe tema programului nuclear, le-a dat ,,sentimente pozitive”.
Iranul neaga incercarile de a obtine arme nucleare si sustine ca este dreptul sau de a produce energie nucleara si  tratament radioactiv pt pacientii cu cancer.

, ,

  1. #1 by ionutz21 on mai 10, 2012 - 2:44 pm

    Se pregatesc serios americanii, dar nu cred ca va fi razbel. Iranul nu e Irak, plus situatia din Siria si nu demult s-au retras din Irak iar in Afganistan cam scartie situatia…plus anu’ electoral. Si iranienii sunt constienti de forta militara US, ca nu prea au sanse.

Lasă un comentariu