Armata libera a Syriei – ,,regruparea”

Luptatorii opozitiei folosesc perioada de incetare a focului pt a aduna arme.
Este o perioada de liniste, dar se pare ca va dura putin. In cadrul unui plan de pace sprijinit de ONU, ambele tabere au dat o pauza armelor, dar acest lucru este doar o chestiune de timp, apoi luptatorii se vor intoarce in teatrul de lupta.
 In linia I, intr-un oras divizat, luptatorii armateri libere nu au nici o sansa in cladirile abandonate daca se deschide focul. De luni de zile perimetrul este patrulat de luptatori dezertori care stiu sa lupte, dar mai stiu ca inamicul, fortele guvernamentale pe care le-au servit, sunt inarmate cu tancuri si piese de artilere, mai bine echipati.
Un lider al fortelor libere sustine ca: in aceste momente armata lor se regrupeaza si isi asigura pozitia. De indata ce observatori ONU vor pleca, armata lui Assad va bombarda regiunea, totate persoanele ce apar in reportaj vor avea a II-a zi membrii familiei ucsi.
Sunt 2 brigazi de luptatori in acel oras: una este formata din ex- comandourile regimului, cealata contine si voluntari.
Reporterii Al-Jazera gasesc de partea opozitiei si un colonel care inca nu a dezertat. El poarta insemnele guvernamentale si superiorii lui cred ca este de partea lor.
Acesta isi exprima indoiala cu privire la planul lui Kofi Annan, sustine ca regimul Assad incearca sa castige cat mai mult timp, dar acest regim este criminal.
Pe campurile din preajma orasului rebelii incearca sa isi ocupe pozitiile, in cazul in care planul lui Annan va esua, acolo se vor da lupte sangeroase.

,

  1. Lasă un comentariu

Lasă un comentariu